10 overmodne bananer moses i en spand.
Der tilsættes lidt vand og sirup og en gærkultur (bagegær
er ok men protvinsgær er bedre).
Når bananerne gærer voldsomst, stoppes
gæringen med tilsætning af mørk sirup.
Sådan ca 1:1 vægtmængde sirup til banan.
Blandingen kan peppes op med tilsætning
af alkohol eller amylacetat.
Jeg har prøvet alt muligt, men den rå blanding virker
godt nok. Det er den halvrådne, gærede spritlugt de
går efter. Det er vigtigt at stoppe gæringen inden
det bliver for meget til vin, bananportvin dufter ikke rigtigt.
Det er noget frygteligt klisterstads, og man får
det uværgerligt på sig, så det er klogt at medbringe
vand.
Smøres på solsiden af ru træstammer
i øjenhøjde med en opvaskebørste eller radiatorpensel,
således at duften driver med vinden ind over lokaliteten.
Man bruger ca 2 kg lokning om dagen, når
man mener det alvorligt, og det kan betale sig at spørge
brugsmanden om man ikke må få en kasse af hans rådne
bananer. SÅ kan man også more sig over hans reaktioner,
på det spørgsmål.
Det er klogt at lave lokningen 14 dage inden brug,
|